Groene thee Gun Powder Bio 1000 gram

24,95

Groene thee, gezond om te drinken, zeer fijne kwaliteit.

Groene thee Gun Powder Bio (van biologische oorsprong)

Beschrijving

Beschrijving

Groene thee (Gun Powder of Camellia Sinensis):

Deze thee is samengesteld uit de meest fijne groene thee bladeren van de theeplant.

Standaard verpakking is 100 gram, maar er is  ook een grotere verpakking van 1000 gram.

Volgens de Natural Standard, dit is de medische databank, zijn er verschillende klinische onderzoeken geweest naar de werking van groene thee.

China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.

Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.

Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar  Groene thee Gun Powder.

Uiteenlopende smaken
De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.

Zet advies:

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van de Groene thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de  Groene thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Bij diverse klinische studies werd ontdekt dat door toevoeging van een paar druppels citroensap het anti-oxidantengehalte langer behouden blijft.
* Om een “sterke” thee te maken met heel veel positieve effecten  is de Groene thee te combineren met Sali (fijn). Sali is sterk van smaak, indien u gaat combineren dan adviseer ik 1 deel Sali op 4 delen Groene Thee.  Voor een kopje thee is dit lastig af te meten, maar u kunt ‘s morgens direct een Thermosfles vol zetten. Alternatief is in aparte pot dit mengsel doen. Let op dat u wel Sali fijn neemt, Sali grof zijn hele bladeren en is minder makkelijk in een mengsel. Gedroogde Sali geeft zijn nutriënten af aan de thee, in de supermarkt kunt u ook een plantje kopen en deze blaadjes overal in verwerken, vers is niet echt geschikt voor een thee.

Disclaimer: Het bovengestelde is niet bedoeld om een diagnose te stellen of om te behandelen.

Prijs; volgens de Tros Radar thee test is de verse thee als beste uit de test naar voren gekomen. Een pakje thee kostte hierbij 3,48 per 50 gram, dit komt neer op € 69,60 per 1000gram.
Herbes D’elixir verkoop de enige echte verse Groene thee voor € 24,95 per 1000gram.

Goed of in dit geval het beste behoeft niet duur te zijn.

Herbes D’elixir heeft de beste kwaliteit Groene Thee Gun Powder tegen de laagste prijs: De goedkoopste Groene thee Gun Powder van Biologische oorsprong.

Kwaliteit:

Onze thee is in het laboratorium onderzocht op allerlei schadelijke componenten. De Groene thee Gunpowder van biologische oorsprong is geheel schadelijke chemicaliën vrij bevonden.

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g