Sisline thee 20 gram

3,65

Sisline: Frisse meervoudige smaak.

Beschrijving

Beschrijving

Sisline een frisse heerlijk weg drinkende thee.

De Latijnse naam is Lippia Multiflora Chevalier en die komt in heel West-Afrika voor. Het is een in het wild groeiende één stengelige plant. 

In Sierra Leone wordt ze bovendien gecultiveerd en daar voor medicinale doeleinden gebruikt.

In Mali worden de bladeren in combinatie met nog vijf andere soorten gebruikt als anti-malaria middel, waarvan de Sisline de sterkst werkzame is.

De plant groeit alleen gedurende de regenperiode. Die start in juni en loopt door tot oktober. Eind september ontwikkelen de bloemen zich. Dit zijn kleine gele bolletjes die vol zitten met zaadjes. De plant creëert zijn eigen veld door de vallende zaadjes en ondergronds door de wortelstokken die na het afsnijden van de stengels blijven zitten. Na de bloeitijd (eind oktober) wordt de plant geplukt. De hele stengel wordt afgesneden en daarna gedroogd. Vervolgens worden de bladeren geritst en op de lokale markten verkocht. Dit is de handel van de vrouwen.

Wat maakt de thee zo bijzonder?  Boven alles: De smaak!

Ieder blad heeft zijn eigen unieke smaak, en het is ook een meervoudige smaak. Daardoor kan je er vele associaties op los laten. Het heeft een wat fris kruidig, eucalyptusachtig, salie-achtige smaak.

Juist door de verschillende smaken in het blad verveelt de thee niet.

Iedere keer kan je verrast worden door de smaak.

De lokale bevolking noemt het een “Healer Herb” oftewel het kruid van de medicijnman.

In Afrika koken de mensen de bladeren, waardoor er nog meer werkzame bestanddelen aan onttrokken worden. Plus de smaak wordt nog voller.

Maar voor ons snelle Europese leven is het ook prima om de bladeren in een kan met gekookt water te doen en dan 10 minuten te laten trekken.

Wat verder bijzonder is, is dat deze thee op de markt wordt gebracht in zijn oorspronkelijke hoedanigheid: als heel blad.

Sisline is een natuurzuivere thee uit west Afrika. Het is een onbewerkt blad van de in het wild groeiende plant. De afrikanen noemen het ook wel “bush Tea” Bevat geen looizuur en theïne.
Deze Afrikaanse thee smaakt eucalyptes-achtig en is lekker verfrissend.

Bron: Sisline.nl

Gewicht: 20 gram

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 20 g
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sisline thee 20 gram” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *