Kina bast 600mg capsules – 100 stuks

19,95

Kina-bast capsules 600MG

Beschrijving

Beschrijving

Kina bast 600mg capsules

Kina of Rode Kina

Deze boom komt van oorsprong voor in Midden en Zuid-Amerika. De boom groeit zowel goed langs agrarische gebieden, diep in de bossen en aan kuststreken. Hij doet het vooral goed op rotsachtige berggebieden en vulkaangrond maar kan ook in de volle aarde prima gedijen, eigenlijk gedijt de Kina boom overal goed.  Een van de redenen dat de boom het goed doet is dat hij weinig last heeft van  insecten, ze houden niet van de kinine in de bast.

Kina boom

Naam:

Cinchona pubescens. is de latijnse benaming In Nederland wordt deze boom rode kina, rode kinaboom of rode kinineboom genoemd. In Suriname, waar de boom in het oerwoud groeit, zegt men koortsboom. Het is een andere boom dan de kinineboom maar de werkzaamheden lijken op elkaar; ze zijn elkaars naaste familie.

Werkzame stoffen in de kina bast:

Van Rode kina wordt, voor medicinale doeleinden,  uitsluitend de bast gebruikt. In deze bast zitten chinoline-alkaloïden zoals kinine, kinidine en cinhonine, de fenolen cinchoaïnen la-d, cinchoaïnen lla en llb, tanninen, proanthocyanidinemeren en -trimeren en betasitosterol. Rode kina bevat tevens organische zuren zoals kininezuur, gedarboxyleerde triterpenoïde saponinen en essentiële olie.

Gebruik Kina bast capsules 600MG:

U kunt bij iedere maaltijd 1 capsule innemen, in het totaal mag u er 7 per dag innemen.

 

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g