N-acetylcysteïne (NAC) 800mg capsules – 120 stuks

24,50

NAC 800mg capsules

Categorie: Tag:
Beschrijving

Beschrijving

NAC 800mg capsules

Technische uitleg van N-acetylcysteïne (NAC):

N-acetylcysteïne (NAC) is de geacetyleerde vorm van L-cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Vandaar dat NAC wordt beschouwd als conditioneel essentieel aminozuur. Suppletie met NAC heeft als voordeel boven L-cysteïne dat het beter wordt verdragen, een hogere biologische beschikbaarheid heeft en minder gevoelig is voor oxidatie.

NAC kan worden omgezet in L-cysteïne ten behoeve van de eiwitsynthese. Daarnaast is NAC donor van zwavelgroepen (sulfhydryl- of SH-groepen), een krachtige antioxidant en de directe voorloperstof van glutathion, de belangrijkste intracellulaire antioxidant. NAC beschermt weefsels en organen tegen veroudering en beschadiging door vrije radicalen. Bij sporters is NAC gunstig voor het uithoudingsvermogen, mede door de antioxidantactiviteit in spierweefsel. In de luchtwegen zorgt NAC ervoor dat slijm vloeibaarder wordt en daardoor gemakkelijker loskomt en kan loskomen.

Bronnen

Het semi-essentiële aminozuur cysteïne is aanwezig in eiwitrijke voedingsmiddelen, waaronder zuivel, vlees en gevogelte. NAC komt niet in voeding voor en is alleen beschikbaar in supplementvorm

Tekenen van een mogelijk tekort:
Verlaging glutathionstatus, verhoging oxidatieve stress, ontstekingen, snelle veroudering

Gebruik van NAC 800mg capsules:

Neem 1 x daags 1 capsule.

 

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g