Voeding doet er toe!

Misschien gaat de vergelijking niet helemaal op, maar indien u water in een vliegtuig doet als brandstof in plaats van kerosine, dan stort het neer, dit is super simpel en iedereen zal het snappen. U begrijpt waar ik heen wil: indien u nu jarenlang niet de meest perfecte voeding gebruikt dan zal ons lichaam op een gegeven moment instorten. Het kan nog sterker, wij zelf zullen het misschien nog redelijk redden, maar onze kinderen krijgen de rekening gepresenteerd, er zijn nu ziektes in zo grote mate bij de huidige jeugd aanwezig, dat kan toch maar niet zomaar spontaan opduiken. Diabetes begint tegenwoordig al op steeds jongere leeftijd. De meeste mensen denken dat dit hun gewoon overkomt, het is pech. In de meeste gevallen is het tij te keren, het hoeft niet zo te zijn.

Ik heb graag dat u mijn teksten in twijfel trekt en het tegendeel mij wilt aantonen. Doe onderzoek, het internet is erg behulpzaam, u zal hier veel van leren. Indien u echter onderzoek doet, kijk bij de gepubliceerde teksten wel wie er belang bij heeft.  Zo vertegenwoordigt het voedingscentrum de economie van Nederland en zal dus geen branche in een kwaad daglicht stellen. De schijf van vijf wordt nog steeds gepromoot. Ook de opleidingen voor diëtisten promoten dit nog. Ik heb onlangs nog een dieet gezien voor iemand met kanker waarin driemaal daags melk werd aanbevolen en 100gram vlees per dag, het is schrijnend maar het gebeurd. Wees kritisch en toon gezonde achterdocht, iedereen heeft zo zijn belangen, ook ik.

Onderstaande (voedings)middelen moet u zeer zeker niet gebruiken:

Melk of allerlei afgeleide producten hiervan, zoals een toetje; Yoghurt en karnemelk is omgezette melk en heeft daarom geen kenmerken hiervan meer en kan met mate gebruikt worden.

Suiker, dit is een ontsteking bevorderaar ultima (maar ook geen frisdrank)

Vlees, draagt nergens aan toe bij, verzuurt het lichaam, zwaar te verteren en zit vol hormonen van het opgefokte dier. Af en toe een klein stukje bio vlees, is wel erg lekker, maar discipline is belangrijk om het echt af en toe te houden.

KAAS, zeker bij zeer oude kaas duurt de vertering tot wel 20 uur na het eten, bevordert het rotten in de darmen.

E-nummers, Lang niet alle E-nummers zijn slecht, maar het merendeel wel. Het kost enige tijd om etiketten te leren lezen op de verpakkingen want producenten weten er soms een mooie draai aan te geven. Het is heel simpel, het groeit niet aan een boom met al die toevoegingen erin, dus dan hoort het er niet in. Het is vaak een kunstmatig gefabriceerd iets, dit hoort niet thuis in het lichaam.

Witmeel, alles wat ontdaan is van oorspronkelijke groei zal dit weer aanvullen met mineralen uit uw lichaam. In de meeste gevallen wordt als eerste calcium en vitamine B 12 worden onttrokken, laat dit nu net het probleem van deze tijd zijn. Witbrood is dus niets, het is vulsel maar heeft niets met voeding te maken.

*Ik heb mijn dieet aangepast en wat kan ik verwachten?

Indien u consequent bovenstaande (voeding)middelen niet meer gebruikt zal u het in eerste instantie niet prettig vinden. Waarschijnlijk weet u niet beter en gebruikt u dit uw leven lang al. Het is een vorm afkicken, maar na verloop van tijd zult u merken dat uw (echte) smaak weer terugkomt. Volhouden is mijn devies.

*Ik eet nu super gezond en nu?

Misschien merkt u op korte termijn nog niets, maar net zo lang er een ziekte over gedaan heeft zich te ontwikkelen, zal deze ook weer langzaam maar zeker afgebroken worden en het lichaam worden uitgewerkt, een kwestie van volhouden.

*Volgens mij eet ik als een bedelaar?

Super! Overdaad schaadt, een (positief) bijkomstigheid van een oorlog is dat mensen geen vlees meer eten en andere luxe producten en dus  terug gaan op het zogenaamde “Genesis” dieet. Wat blijkt, de algehele gezondheid  gaat omhoog, veel minder problemen met hart en vaat ziekten, hoog cholesterol komt niet meer voor, kortom alle welvaartziektes zijn weg. Dit is na verschillende oorlogen iedere keer duidelijk naar voren gekomen.

*Wat moet / kan ik dan nog eten?

http://www.watzegtdebijbel-nl.nl/products/het-zaaddragend-gewas/

http://www.watzegtdebijbel-nl.nl/products/het-dieet-van-noach/

Deze twee links naar een website geeft aan hoe volgens de Bijbel ons dieet er in het alle begin heeft uitgezien. Nu zo’n 6000 jaar later wordt door de wetenschap pas aangetoond dat dat dieet volledig was. De toenmalige mensen konden er bijna 1000 jaar mee worden. Of je nu gelooft of niet, maar zo’n ” Genesis” dieet bevat alle ingrediënten voor een gezond voedzaam leven. De vruchten en zaden voorzien ons van alle nodige zaken.

*Is er een leven zonder vlees te eten?

Heel veel gewoonten zitten bij ons tussen de oren. Een vegetariër ziet er altijd bleek uit en heeft een permanent vitamine B12 tekort, laat staan een veganist. Dit beeld leeft nog steeds. We leven nu in de bijzondere omstandigheid dat alles en werkelijk alles vrij verkrijgbaar is in de winkels. En ja, het is keuzes maken, vleesvervangers kunnen duurder zijn, maar bijna alle supermarkten verkopen het inmiddels en hebben het ook nog eens regelmatig in de aanbieding, wel snel zijn want het blijkt steeds meer geliefd voeding te worden bij een groter publiek.

Bij de meeste religies is men ook bewust in het vlees gebruik, bepaalde soorten vlees worden echt niet gebruikt. Varkens vlees zit echt in de ban bij alle geloven. Vreemd dat juist Christenen zich te buiten gaan aan dit (onreine) vlees. Varkens vlees veroorzaak zeer veel allergische reacties, kan tot wel 70 parasieten bevatten. Een varken is ook nog eens de concurrent van de mens qua voedsel.

Een ander fenomeen is de BBQ, hier gaan hele lappen vlees op. Indien je heel goed naar je lichaam zou luisteren en voelen, zou je kunnen opmerken dat na een BBQ ‘s nachts je temperatuur stijgt, dit is het gevolg van teveel vlees eten, je lichaam heeft moeite met het verwerken ervan en moet alle zeilen bijzetten om het af te breken en proberen iets voedzaams uit de voeding te halen.

De dierlijke eiwitten uit welk vlees dan ook zijn moeilijker te verteren en blijven nodeloos lang in je lichaam, na een vlees maaltijd zijn mensen lui en willen ze liefst een dutje doen. Een leeuw is een vleeseter, pur sang, en slaapt 20 van de 24 uur op een dag, dit moet hij doen om het vlees te verteren, gras en fruit eters zijn veel actiever in de natuur.