Groene thee Gun Powder Bio

3,25

Groene thee, gezond om te drinken, zeer fijne kwaliteit.

Groene thee Gun Powder van Biologische oorsprong.

Groene thee Gun Powder van Biologische oorsprong goedkoopste van Nederland

Beschrijving

Beschrijving

Groene thee (Gun Powder of Camellia Sinensis):

Deze thee is samengesteld uit de meest fijne groene thee bladeren van de theeplant.

China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.

Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.

Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar  Groene thee, Gun Powder.

Verschillende smaken
De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.

Zet advies:

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van de Groene thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de  Groene thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Bij diverse klinische studies werd ontdekt dat door toevoeging van een paar druppels citroensap het anti-oxidantengehalte langer behouden blijft.

Standaard verpakking is 100 gram, maar er zijn ook grotere hoeveelheden verpakkingen: 100 gram, 400 gram en 1000 gram.

Volgens de Natural Standard, dit is de medische databank, zijn er verschillende klinische onderzoeken geweest naar de werking van groene thee.

Disclaimer: Het bovengestelde is niet bedoeld om een diagnose te stellen of om te behandelen.

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g