Kaardebol tinctuur – 100 ml – Herbes D’elixir

12,95

Kaardebol, Karden, Kardenwurzel Tinktur Kaardebol tinctuur

100ML

te gebruiken als kuur

Beschrijving

Beschrijving

Kaardebol tinctuur (Kardenwurzel Tinktur)

Kaardebol (Dipsacus) is een plantengeslacht uit de Kaardebolfamilie (Dipsacaceae). De Nederlandse naam van de plant is een afgeleide uit het Latijn ‘carduus’, wat distel betekent. Het gaat echter niet om een echte distel. De familie van planten waartoe  kaardebol behoort bestaat uit veertien verschillende soorten.

Kaardebol heeft daarnaast enige mate van bekendheid onder Lyme-experts omdat wel gedacht wordt dat een kuur met kaardebol een effectieve behandeling van de ziekte van Lyme kan zijn.(klinisch niet bewezen, let op: kaardebol is geen medicijn, uitspraak is door derden gedaan).

Kaardebol in de Chinese traditionele geneeskunde

Binnen de Chinese traditionele geneeskunde wordt al eeuwenlang gebruik gemaakt van de wortel van de kaardebol om een geneeskrachtige tinctuur mee te bereiden.

Gebruik van kaardebol:

Als de diagnose van een ziekte gesteld wordt, dan wordt de patiënt meestal behandeld met antibiotica. Veel patiënten ervaren echter helaas dat dit weinig tot geen effect heeft op de klachten. Als gevolg hiervan gaat men op zoek naar alternatieve remedies. Met name in Duitsland en België bestaan diverse klinieken die zich hierin specialiseren. Wanneer dit te kostbaar blijkt of men niet de mogelijkheden heeft om naar het buitenland te reizen dat wordt vaak een heel scala aan alternatieve behandelingen in overweging genomen. (note: wij kunnen de ziekte niet aangeven, dit om enige relatie tussen kaardebol en een ziekte te vermijden, dit ivm de geneesmiddelen wet)

Het gebruik van kaardebol  in het boek ‘The Book of Herbal Wisdom’ van de Amerikaanse kruidenkenner Matthew Wood, hij beschrijft hierin dat kaardebol-tinctuur een anti-spirochetale en ontgiftende werking heeft en daarbij tevens de werking van de nieren en lever stimuleert, wat van belang is bij de afvoer van gifstoffen.

Kaardebol  wordt ook beschreven door de Duitse etnobotanicus en Lyme-kenner Wolf Dieter Storl. In zijn boek ‘Healing Lyme Disease Naturally‘ beschrijft hij tevens de van kaardebol. Volgens Storl is kaardebol, aangevuld met een ontgiftings- en ontzuringsbehandeling al effectief in een kuur van veertig dagen.

Op diverse websites en weblogs worden positieve ervaringen met het gebruik van een kaardebol-kuur beschreven.

Hoe gebruik je kaardebol?

Een kuur op basis van kaardebol-tinctuur is binnen de reguliere geneeskunde onbekend. Het zijn vaak kruidenkenners en ervaringsdeskundigen die een protocol opstellen en hier zelf mee experimenteren. Er wordt dan gebruik gemaakt van verschillende doseringen, maar wat overheerst is het advies om het gebruik van de tinctuur geleidelijk op te bouwen en dan af te bouwen, om overreactie te voorkomen. Een zeer uitgebreide beschrijving van een behandeling met kaardebol wordt gegeven op de website Flåtthjelp van de Noorse Laila Wold, zij hanteerde daarbij het volgende 35 weken durende regime:

  • Week 1: begin met twee druppels*, opbouwend tot acht druppels per dag
  • Week 2-6: drie maal daags drie druppels
  • Week 7-8: twee maal daags drie druppels
  • Week 9-19: twee maal daags twee druppels
  • Week 20 – 35: een maal per dag twee druppels

De druppels oplossen in water.

Inhoud:

-alcohol 30% volume;

-Kaardebol wortel.

 

Disclaimer: Let op bovenstaande tekst is niet gericht op het diagnosteren of op welke manier dan ook een relatie te leggen met enige ziekte. Kaardebol tinctuur is een voedingssupplement dat met zorg gebruikt dient te worden. Het is geen medicijn.

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g