Sold out

Vitamine C 100.000mg

8,75

Vitamine C 100.000MG

Vitamine C om dagelijks te gebruiken.

Inhoud 100 Gram

Uitverkocht

Beschrijving

Beschrijving

Vitamine C 100.000MG

Vitamine C (ascorbaat zuur) als poeder.

Vtamine C ondersteunt de weerstand, is bekend als anti-oxidant.

Eén maatschepje Vitamine C is ca 1.000mg.  Vitamine C wordt gevraagd door het lichaam zolang het er behoefte aan heeft.

Wanneer weet u of u voldoende Vitamine C heeft ingenomen? Als algemen regel wordt in het algemeen aangenomen dat u zoveel Vitamine C in kunt nemen als het lichaam het nodig heeft. Wil uw lichaam niet meer opnemen dat scheidt het Vitamine C uit via de ontlasting. In het algemeen zijn de kenmerken hiervan indien u winderig wordt of uw ontlasting dunner wordt. Hierna beduidend minder Vitamine C innemen tot het niveau dat u er geen last van heeft.

De dagelijks aanbevolen hoeveelheid van het voedingscentrum ligt op 75MG, dit is de ondergrens. Bij minder gebruik zou bijvoorbeeld scheurbuik kunnen optreden, gevoelig tandvlees enz enz.

Door gevarieerd te eten, maar met name door groente en fruit draagt u bij aan de inname van Vitamine C.

Vitamine C van Herbes D’elixir BV is los poeder. Eén maatschepje per keer , dit oplossen in wat water en vervolgens innemen. Dit kan dus meerdere keren per dag ingenomen worden,

 

Hieronder de tekst zoals door het voedingscentrum wordt aangegeven:

Omschrijving

Vitamine C is een water oplosbare vitamine. Vitamine C of ascorbinezuur is veruit de bekendste vitamine. Al in de 16de eeuw wisten zeelieden dat citrusvruchten en verse groente scheurbuik konden voorkomen. Pas veel later werd bekend dat deze ziekte verband hield met een ernstig tekort aan vitamine C.

Naamgeving vitamine C

De chemische naam voor de natuurlijke vorm van vitamine C in eten en drinken is L-ascorbinezuur. Op het etiket van voedingsmiddelen kan vitamine C ook staan als E300 of E301 (natriumascorbaat), wanneer het is toegevoegd om de houdbaarheid te verbeteren.

Waar zit vitamine C in?

Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, met name in bepaalde koolsoorten, paprika, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

Vitamine C per portie Milligram
1 opscheplepel gekookte spruitjes (70 gram) 92
1 halve rode paprika (60 gram rauw) 90
1 sinaasappel (130 gram) 66
1 schaaltje aardbeien (100 gram) 60
1 kiwi (75 gram) 59
1 gekookte aardappel (70 gram) 6

Bereiding van gekookte groenten:

Vitamine C is oplosbaar in water. Groente met deze vitamine kun je daarom het beste in weinig water en niet te lang koken. Ook helpt het om groente niet te klein te snijden. Ook is vitamine C gevoelig voor verhitting en zonlicht. Blootstelling aan de lucht van gesneden, gepureerde of uitgeperste producten kun je daarom beter zoveel mogelijk vermijden. In een zuur, zoals in sinaasappel(sap), blijft vitamine C relatief goed.

Gezondheidseffecten

Vitamine C heeft een  antioxidant functie en beschermt daardoor je lichaamscellen tegen schade. Vitamine C is verder onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Te weinig vitamine C

Bij een langdurig ernstig tekort kan verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en uiteindelijk scheurbuik ontstaan. De verschijnselen zijn tandvleesbloedingen, onderhuidse en inwendige bloedingen.

Te veel vitamine C

Hoewel je een teveel aan vitamine C uitplast, kun je klachten krijgen als je veel vitamine C binnenkrijgt. Meer dan 2 gram vitamine C per dag kan leiden tot darmklachten of diarree en een verhoogde uitscheiding van oxaalzuur met de urine. In het verleden werd gedacht dat hierdoor het risico op de vorming van nierstenen groter was, maar dit is nooit bevestigd in onderzoek.

Voedingsadvies

Als je gezond en gevarieerd eet volgens de Schijf van Vijf krijg je voldoende vitamine C binnen. Vul de Schijf van Vijf voor jou in voor een advies op maat.

Wil jij nagaan hoeveel vitamine C jij binnenkrijgt? Dat kan met ons online eetdagboek ‘Mijn Eetmeter’ op  Mijn Voedingscentrum.

Aanbevolen inname

Categorie/leeftijd Dagelijkse aanbeveling van vitamine C (milligram)
Kinderen
6-11 maanden 20
1-2 jaar 25
2-5 jaar 30
6-9 jaar 40
Mannen
9-13 jaar 50
14-18 jaar 75
19-70 jaar 75
> 70 jaar 75
Vrouwen
9-13 jaar 50
14-18 jaar 75
19-70 jaar 75
> 70 jaar 75
Zwangere vrouwen 85
Vrouwen die borstvoeding geven 100
Bronnen:
Volwassenen vanaf 18 jaar: Gezondheidsraad 2018.
Overige leeftijden, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: Gezondheidsraad 2014.Deze bron is het “voedingscentrum”
Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 225 g