Zweedse bitterkruiden tinctuur – 100 ml – Herbes D’elixir

14,95

Zweedse kruiden tinctuur naar origineel recept van Maria Treben.

Zweedse bitterkruiden

Het kleine Zweedse bitter.

Artikelnummer: 8720589842304 Categorie: Tags: ,
Beschrijving

Beschrijving

Zweedse bitterkruiden tinctuur:

Zweedse bitterkruiden tinctuur is gemaakt naar origineel recept van Maria Treben.

In haar boek: “Gezondheid uit de apotheek van God” geeft  Maria Treben raadgevingen, ervaringen en beschrijft zij de kruiden met Zweedse kruiden tinctuur. In het boek, ik kan dit zeer aan bevelen, staan op pagina 58 t/m 67 zeer veel raadgevingen met betrekking tot het gebruik van Zweedse kruiden of het “Kleine Zweedse bitter”

“Het recept werd na het overlijden van de beroemde Zweedse arts Dr. Samst, een geneeskundig specialist, bij zijn notities gevonden. Dr. Samst stierf tijdens een ongeluk bij het paardrijden, hij was toen 104 jaar oud. Zijn ouders en grootouders hadden ook een zeer hoge leeftijd bereikt.” Dit is het begin van de uitleg over het gebruik van de Zweedse kruidenbitter, pagina 58. Zonder specifieke reclame te willen maken maar dit boek is bij bol.com voordelig tweedehands te verkrijgen. In het boek staan daarnaast veel voorbeelden van het gebruik van diverse kruiden.

Zweedse kruiden tinctuur is inwendig te gebruiken maar ook op een doek als kompres.

Gebruik:

Om in te nemen: 15 druppels Zweedse kruiden per keer innemen met water, max 3 x per dag.

Als compres: ruime hoeveelheid Zweedse kruiden op een doek doen. De doek op het lichaamsdeel vastmaken met bv pleisters of leukoplast, het geheel afdekken met een stuk plastic

Citaat Maria Treben:

“Ik wil nog de nadruk leggen op het feit dat ik in ieder opzicht mijn best heb gedaan, al mijn ervaring tot de mensheid van nut te laten zijn”.

Maria Treben heeft de Zweedse kruiden weer een nieuw leven ingeblazen, door haar toedoen is de Zweedse kruiden tinctuur wereldwijd bekend. Het origineel is bedacht door Dr. Samst, het recept om de Zweedse kruiden te maken werd gevonden bij zijn aantekeningen, nadat hij op 104 jarige leeftijd een dodelijk ongeval had gekregen bij het paardrijden.

 • Authentieke samenstelling van Maria Treben
 • Om zelf Zweeds kruidenbitter te maken
 • 100% natuurlijk en zonder additieven
 • Kwaliteitsgarantie
Zweedse kruiden zelf maken:
Ook kunt u zelf de Zweedse kruiden inleggen. Doe de inhoud van het zakje Zweedse bitterkruiden in een glazen fles doe hier 1 liter graanjenever of iets dergelijks op, het moet minimaal 30% vol alcohol bevatten. De fles of pot goed afsluiten. Zet dit op een warme plaats weg. Schud de pot/ fles iedere dag. na plus minus vier weken zeeft u de vloeistof. Het nu overgebleven kruidenbitter kunt u in kleinere flesjes doen. Datum er op en klaar is uw zelf gemaakte Zweedse kruidenbitter.
Procedure (hoe wij de Zweedse bitterkruiden inleggen):

De kruiden worden ingelegd in de alcohol en worden gedurende tenminste vier weken dagelijks geschud om het maximale te bereiken. Vervolgens wordt het geheel meerdere keren gezeefd en wordt de vloeistof in glazen flesjes gegoten. Zweedse Bitterkruiden  naar origineel recept van Maria Treben wordt gemaakt met het originele recept waarna dit volgens de hierboven beschreven methode wordt ingelegd.  Het betreft dus geen geïsoleerde (synthetische) grondstoffen. We zijn met kruidenkunde bezig en niet farmacie. Wij  maken dit recept zonder het toevoegen van water, dus 100% Zweedse kruidenbitter. Wilt u het verdunnen met water, dan kan u dat altijd zelf doen.

Alternatief:

Zeer zelden wordt ook weleens het overgebleven residu verbrand, gezuiverd en weer aan de tinctuur toegevoegd. Na verbranding houdt men in principe de mineralen over. Aangezien het altijd om een verbrandingsproces gaat, zijn wij hier geen voorstander van, Wilt u toch extra mineralen dan kunt u ook Herberals nemen. Dit product is zuiver en bevat een natuurlijk complex aan mineralen.

Voedsel en veiligheid:

Herbes D’elixir koopt de producten (grondstoffen) in bij Europese bedrijven. De grondstoffen hebben analyses en/of certificaten. Wij passen het HACCP toe, hierdoor bent u gegarandeerd van een goed product.

Prijsstelling:

Herbes D’elixir is importeur, groothandel en ambachtelijk producent in één bedrijf verenigd, geen dure en grote overhead, maar een lean and mean recht toe recht aan bedrijf. We werken aan gezondheid voor anderen en hopen dat dit gewaardeerd wordt.

Algemeen:
 • Bij de productie wordt nog alles handmatig gedaan,
 • Wat wij aan electriciteit verbruiken is 100% groene stroom.
Ingrediënten Zweedse bitterkruiden:
 • Aloë;
 • Myrrhe;
 • Safraan;
 • Senneblaadjes;
 • Kamfer;
 • Rabarberwortel;
 • Zitterwortel;
 • Manna;
 • Venetiaanse Theriak;
 • Zilverdistelwortel;
 • Engelwortel.
Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 225 g